info.amaliaschool@stichtingtalentis.nl
Reginahof 3
5282 GC Boxtel
0411-611450
Route


Groep 5 
 

Welkom op de groepspagina van groep 5

 
 


De leerkrachten:
 
          maandag, dinsdag                    juf Michelle      
     woensdag, donderdag en vrijdag         juf Irma 
 
Kerstontbijt

Vandaag was onverwacht al de laatste dag voor de kerstvakantie. Wij hebben dit heerlijk samen kunnen afsluiten met een heel fijn kerstontbijt in de klas!
Alle kinderen hadden lekker hun boterhammetjes meegenomen en kregen op school een heerlijk bekertje chocomel of ranja. De juffen, meesters en kinderen zagen er ook allemaal prachtig uit in hun mooie kersttruien, met versierde haren en deftige strikken.
Alle klassen en juffen hadden de afgelopen week ook nog een digitale kerstwens / kerstlied gefilmd en hiervan is nog een schoolfilm gemaakt. Deze hebben alle kinderen in hun eigen klas bekeken. De film wordt met de ouders gedeeld via ouderportaal. De rest van de dag is afgesloten met spelletjes, bingo's enz. 

Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!


 

Dubbel feest!

Op vrijdag 3 december vierden wij natuurlijk het sinterklaasfeest, maar wij hadden nog een jarige!
Juf Irma werd 50 jaar!
In de klas zat een mooie Sara op haar stoel en we hebben allemaal voor Juf Irma gezongen. Ook hadden we een mooi  cadeau geknutseld.
Verder hebben we aan Sinterklaas onze kunsten mogen laten zien, cadeautjes gekregen en een hele leuke pietengymles van meester Kieran gehad! Het was een hele leuke dag!

  
 

Sinterklaas 

Sinterklaas is weer in het land en wij hebben een brief gekregen van de Staf Piet! 
Natuurlijk willen wij helpen en wij gaan hard aan de slag met het maken van een reserve staf!


 
Verlof Juf Michelle

Juf Michelle verwacht rond begin februari haar eerste kindje. Vanwege coronamaatregelen mag zij vanaf begin november niet meer voor de klas werken, maar gaat zij administratieve taken doen. Als afscheid hebben de kinderen allemaal een rompertje geknutseld met daarop de datum waarop zij denken wanneer de baby geboren wordt. Wij zijn benieuwd!
Vanaf 15 november zal juf Elza op maandag en dinsdag in groep 5 komen werken. Wij wensen haar veel plezier!


Kinderboekenweek 'Wat je worden wil'

Op donderdag 21 oktober en vrijdag 22 oktober was de afsluiting van de kinderboekenweek. De afgelopen 2 weken hadden alle kinderen hard gewerkt aan hun allermooiste tekening en vanaf groep 5 werd er ook nog gewerkt aan een prachtig verhaal. 

Tijdens de uitreiking werd dan eindelijk bekend gemaakt welke kinderen de allermooiste tekening en / of het allermooiste verhaal hadden geschreven. Wat was het spannend! De winnaars van de tekeningen kregen een gouden of zilveren penseel. De derde plaats kreeg een mooie oorkonde. Voor de winnaars van de verhalen waren er prachtige gouden en zilveren griffels.
Wie de winnaars van de school waren, werd tijdens een heus kinderjury overleg samen met juf Michelle, besloten. Op de tekeningen en verhalen werd anoniem gestemd en de namen van de geselecteerde verhalen en tekeningen waren ook niet bekend bij de kinderjury. 

Hieronder zie je de foto's van de trotse winnaars uit onze klas. Verder natuurlijk nog een groot compliment voor alle andere kinderen, die ook heel hard gewerkt hadden!

 
 
Tafeldiploma

Wij zijn in groep 5 heel hard aan het werk om ons tafeldiploma te halen! Het kunnen van de tafels is namelijk erg belangrijk om goed te kunnen rekenen. We doen hier thuis en op school heel hard ons best voor! Een aantal knappe kinderen was het vorig jaar zelfs al gelukt. 
Het is Fenna en Ghalia dit jaar al gelukt om het diploma te halen! Gefeliciteerd. 


Hier vind je nog wat handige sites om op te oefenen:

https://www.demaaltafels.be/  
https://www.tafelsoefenen.nl/ 
 https://www.tafeldiploma.nl/