Groep 4 / 5

Welkom op de groepspagina van groep 4.

maandag t/m donderdag         juf Daphne
vrijdag   juf Gl

Hallo allemaal!

Deze week is het feest! Onze school bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Er is een optreden geweest van de kinderen die drumlessen hebben gehad de afgelopen weken. We hebben eierkoeken versierd en natuurlijk opgegeten. Heerlijk! En we hebben een tijdscapsule gemaakt. Dat is een schoenendoos die versierd is. Wij hebben allemaal brieven geschreven en tekeningen gemaakt, hoe ziet de school er over 10 jaar uit? en welke juffen/meesters werken er dan nog? Over 10 jaar wordt de doos weer opengemaakt en kunnen we zien of we gelijk hadden. Vandaag hebben we toffe eindviering gehad. En nu..... is het vakantie. Voor groep 5 n week en voor groep 4 zelfs 2 weken.

Groetjes,

26 september

Hallo allemaal!

Vandaag hebben we met groep 4 en 5 wel een uur gepraat over de evolutie van de mens! De juf heeft ons uitgelegd dat er hl vroeger apen leefden die steeds slimmer en handiger werden. Ze gingen rechtop lopen om hun handen vrij te hebben. Ze maakten van stenen een soort hakbijlen en ze ontdekten hoe ze vuur konden maken. Ook kregen sommige mensapen steeds minder haren op hun lijf omdat het veel te warm was.

We hebben een aflevering van het klokhuis gekeken. Willen jullie 'm ook zien? KLIK DAN HIER!!!

En we hebben een filmpje bekeken van dieren die steeds veranderen tot we bij de tegenwoordige tijd zijn en er mensen zijn.

De juf heeft ook verteld dat er een tweede verhaal is over het ontstaan van de mens. Namelijk dat God/Allah een man en vrouw op aarde heeft gezet en dat er daardoor mensen op aarde zijn ontstaan. En de juf heeft gezegd dat het beiden goed is om te geloven.

Groetjes van groep 4 en 5

Hallo allemaal!

Ondertussen zijn wij al weer een aantal weken in onze nieuwe groep. Het was wel even wennen hoor met twee groepen in 1 lokaal. Maar het gaat steeds beter. We leren zelfstandig werken en vinden het fijn om elkaar te helpen.

Bij taal heeft groep 4 het thema over "beroepen". Hieronder zie je wat wij willen worden als we groot zijn.
Groep 5 heeft het thema over de schoolkrant. Volgende week gaan wij samen een echte krant maken. Eerst een plannetje maken wat er allemaal in moet, de taken verdelen en hop; aan het werk!

Groetjes,
groep 4 en 5