Welkom op de groepspagina van groep 4.

maandag t/m donderdag                    juf Daphne
vrijdag   meester Stephan
donderdag en vrijdag Juf Nicky (Stagiaire)

21 december 2017
Ēkerst en een vulpen!Ē

Vandaag begon de dag met het kiezen van een vulpen. Yes! We hebben de afgelopen 2 weken verschillende pennen geprobeerd. Vandaag mocht iedereen bij de juf komen om te kiezen welke ze het fijnst vinden schrijven. Daarna hebben we de eerste taalles gemaakt met vulpen! Spannend hoor!

Deze middag waren we vrij. Want in het donker mochten we terug naar school komen voor een echt kerstdiner! Iedereen had hapjes gemaakt en kwam in zijn of haar mooiste kleren naar school. Glitterjurken, mooie truien en blousjes met stropdas.

Na het eten gingen we naar de Walnoot. In de grote zaal op het podium mochten we ons optreden geven. Een lied waarbij Timo, Hailey, Arshiya en Laila mochten zingen met de microfoon. En we hadden ook echt muzikanten met instrumenten.

Morgen nog een ochtend naar school en dan..... vakantie! We wensen jullie allemaal een fijne vakantie en alvast een gelukkig nieuwjaar!

21 november 2017
"Pietengym"

Vandaag was het tijd voor de pietengym. Meester Yuri en juf Suzanne hadden een hele gave gymles voorbereid. Zo moesten we over daken lopen, klimmen en klauteren het dak op, over sloten springen en over hele hoge huizen klimmen. En meester Cenkay speelde een waakhond waar we heel stil langs moesten lopen. Hij mocht niet wakker worden!

En om het nůg moeilijker te maken werden we ook nog eens met 2 pieten aan elkaar vast gemaakt. Of je kreeg een zak met cadeautjes. Sommige pieten waren racepieten en moesten zo snel mogelijk rond gaan. En natuurlijk mocht het paard van sinterklaas ook een rondje mee.

Dankjewel voor de leuke gymles meester Yuri en juf Suzanne.

12 oktober 2017
"Afsluiting Kinderboekenweek"

Vandaag is de afsluiting van de Kinderboekenweek. We hebben afgesloten met de hele school in de speelzaal. Groep 8 heeft de gave dans nog eens laten zien. En de zilveren en gouden penselen zijn uitgereikt. Dit zijn de winnaars van groep 4:

3e prijs: Laila, Pareevash & DemiŽn
   Winnaar zilveren penseel: Erik
   Winnaar gouden penseel: Ayman

11 oktober 2017
"herfstwandeling"

Vandaag was onze jaarlijkse herfstwandeling met groep 3. Samen liepen we naar het park. Onderweg kwamen we al mooie herfstbomen tegen. Er was zelfs een boom die groene, oranje, gele en rode bladeren had! Het leek wel een regenboogboom! Bij de heksenberg hebben we naar mooie paddenstoelen gezocht. We hebben paddenstoelen gezien die rood met witte stippen hadden, witte paddenstoelen die in een dorp staan en Nasserdine had zelfs een groene paddenstoel gevonden! Met een spiegeltje konden we aan de onderkant van de paddenstoel kijken. We hebben daar streepjes gevonden en bij andere paddenstoelen stipjes. De juf had ook nog loepjes mee genomen zodat we misschien ook nog een kabouter konden vinden. Helaas zijn die niet gevonden. Door Erik zijn daarentegen wel spinnen gevonden! En zoals iedereen weet heten alle spinnen in groep 4 "Henk". En Erik heeft ze even grondig geÔnspecteerd. Ze waren allemaal gezond en konden dus prima verder lopen.

En na deze wandeling mochten we van de juf ook nog even spelen in de speeltuin en in het bos. Er zijn hutten gebouwd, er is piraatje gespeeld en sommige kinderen hebben nog 28.356.383 bladeren gezocht.

25 september 2017
"een zusje!"

Mario heeft een zusje gekregen!
Op 22 september is Maiya geboren.
Mario is een echte trotse grote broer.
We hopen dat de moeder van Mario een keertje
langskomt in groep 4. Want wij willen Maiya
natuurlijk ook heel graag zien!

10 september 2017
"wat wil je worden?"

Jullie zijn natuurlijk heel benieuwd hoe het allemaal gaat in groep 4.
Nou, dat willen wij graag vertellen!

We zijn begonnen aan het thema "wat wil je worden?"
Hieronder de antwoorden van groep 4

Wist je dat:
- De moeder van Mario bijna een baby krijgt.
- Juf Daphne iedere dag vraagt of er al een baby is.
- Ook de moeder van Navajo een baby krijgt.
- Juf Daphne voorleest uit "juf Rommelkont"
- Wij vinden dat zij soms ook wel een beetje een rommelkont is.
- Ze vaak haar bordpen kwijt is.
- Wij al een begin hebben gemaakt aan de tafelsommen.
- En ook al cijfers tot 100 hebben geoefend.
- We ook oefenen in zelfstandig werken.
- Wij de volgende keer weer meer vertellen.

Alfabetfilmpje:

augustus 2017
"welkom in groep 4!"

Hoi allemaal!

Laten we ons eerst even voorstellen. Wij zijn groep 4. We hebben 17 leerlingen in onze klas. Ayman, Natan, Hailey, Mahsa, Ensar, Laila, Mario, Timo, Erik, Nasserdine, Fenne, Pareevash, Navajo, Samarah, DemiŽn, Arshiya en Ashley. We hebben ook een juf en meester. En een stagiaire.

Dit jaar gaan we erg veel dingen leren. We leren aan elkaar schrijven en hoofdletters. We leren de tafelsommen en rekenen tot 100. Aan het eind van het jaar zelfs een beetje boven de 100! We leren de verkeersregels en kunnen een oversteekdiploma verdienen. We leren nog sneller lezen, maar ook mooi voorlezen. Moeilijke woordjes schrijven leren ook. Het is dus heel druk! Maar ook erg leuk. Liedjes zingen, knutselen en tekenen. En natuurlijk lekker gymmen.

We proberen iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden, dus kom vooral nog eens een kijkje nemen op onze groepspagina.

Groetjes,

Kalender Vleksommen