Welkom op de groepspagina van groep 3.

maandag / dinsdag                            juf Tanja
        woensdag / donderdag / vrijdag       juf Kim

12 oktober 2017

Prijsuitreiking Kinderboekenweek "Gruwelijk eng"

Wat was het spannend vanmiddag, bijna gruwelijk eng! Want wie zou er het zilveren en gouden penseel winnen vandaag? Wie uit groep 3 heeft de beste, spannendste en gruwelijkste tekening gemaakt?
Rens, Jens, Omar, Roj en Said mochten naar voren komen van juf Michelle.
Rens, Said en Jens wonnen alle drie de derde prijs.
Na een tromgeroffel van de hele school werd de eerste en tweede prijs bekend gemaakt.
Omar is tweede geworden en Roj eerste!
Gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!

11 oktober 2017

Herfstwandeling

Vandaag zijn we samen met groep 4 op pad geweest. We zijn naar het bos geweest en hebben gezocht naar paddenstoelen, mooie herfstbladeren, eikels en kastanjes. Ook grote takken waren favoriet! We hebben veel paddenstoelen gevonden, hele kabouterdorpen hebben we gezien! Er waren kabouters met groene, rode en blauwe puntmutsjes.

De paddenstoelen konden we aan de onderkant bekijken met spiegeltjes die juf Daphne had meegenomen. Met vergrootglazen konden we beestjes heel goed onderzoeken.

We vonden nog een dode vogel en zagen een diertje de boom in kruipen. We weten nog steeds niet wat voor diertje het was want de juf had haar bril niet op.

Een paar kinderen hebben nog gezocht naar beukennootjes maar die hebben we niet zoveel gevonden. We denken dat de eekhoorntjes die allemaal al hebben opgegeten.

Na de wandeling zijn we nog even naar de speeltuin geweest. Spelen op het piratenschip, hutten maken in de bossen, het was heel fijn en heel gezellig!

4 Oktober 2017

Kinderboekenweek

Vandaag ging de Kinderboekenweek van start. Het thema dit jaar is "Gruwelijk eng".
De kinderen mochten vandaag verkleed naar school komen, wat waren er een aantal eng verkleed!
Groep 7 en 8 deden een super enge openingsdans op het schoolplein en later in de ochtend was er een verhalenverteller. We hebben geluisterd naar het spannende sprookje "Spikkeltje".
Volgende week maken we een tekening. Wie de engste, origineelste, spannendste of gruwelijkste tekening maakt, wint het zilveren of gouden penseel. Ik ben benieuwd wie dat gaan zijn!

September 2017

De eerste schoolweken in groep 3 zitten erop. Voor heel veel kinderen in de klas was dat best spannend en heel erg wennen. Inmiddels hebben we het allemaal prima naar ons zin in groep 3. Een gezellige, kleine groep zodat we goed ons best kunnen doen. We hebben de eerste woordjes en letters al geleerd. Regelmatig mag iemand voor de klas laten horen hoe goed het lezen al gaat. Je mag ook een zelf geschreven brief  voorlezen.
Twee keer per week gaan we gymmen. De lessen worden gegeven door gym stagiaires. Gymmen vinden we heel leuk want stilzitten is niet onze grootste hobby. Tot zo ver het nieuws van ons.
Binnenkort zullen jullie nog veel meer horen dus tot snel!!!

Groetjes van groep DRIE