Groep 1 / 2    De kangoeroes

Welkom op de groepspagina van groep 1/2 de kangoeroes.

Groep 1: Jallal, Amani, Zohra, Adam en Siraaj.
Groep 2: Emir, Mirzan, Buse, Gabriella, Mohammed, Imaan, Ghileman, Eshwar, Mihran, Morsal en Eren.

De leerkracht:

Maandag                                           juf Amy
Dinsdag t/m vrijdag    juf Anne

Nieuws uit de klas:

Halve cirkel op het schoolplein (22-9-2017)
Sinds vandaag is er iets veranderd op het schoolplein.
Bij de poort waar de kangoeroes opgehaald worden is een halve cirkel gemaakt van stippen.
De bedoeling is dat de kinderen na schooltijd in de halve cirkel gaan staan, de ouders komen naar de halve cirkel toe om de kinderen op te halen. Op deze manier zien wij of de kinderen veilig opgehaald worden en kunnen wij ouders eventueel nog iets vertellen of vragen.

Mohammed heeft een broertje gekregen
Woensdag 6 september heeft Mohammed een broertje gekregen.
Gefeliciteerd en veel geluk samen.

Studiedag vrijdag 1 september
Vandaag zijn alle kinderen vrij i.v.m. een studiedag voor de leerkrachten.

De school is open voor iedereen!
Maandag 4 september is zijn alle kinderen, ouders, opa's, oma's, familieleden, vrienden, buren welkom op school van 17.00 uur tot 19.00 uur. Je kunt dan je klas laten zien of in andere klassen kijken. De leerkrachten zijn allemaal aanwezig, dus als je vragen hebt over de klas of de school kun je die ook stellen.
Piramide

Thema 'Wonen" (25-09-2017)

Iedereen woont in een huis, maar er zijn heel veel huizen waarin je kunt wonen.
Jip en Janne zijn heel benieuwd waar Meester Stephan woont, woont hij op school?
Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

Thema 'Mensen' (11-09-2017)

De klassenpoppen Jip (van de Kangoeroes) en Janne (van de Kikkers) praten over familie.
Wat is dat eigenlijk, familie? Dat zal dit thema ook in de klas besproken worden,
wie ben jij, hoe zie je eruit? Lijk jij op jouw familie?
Klik op de foto om het filmpje te zien van Jip en Janne.

In de gang hebben wij een lijflab gemaakt waar alle kinderen in tweetallen alle zintuigen ontdekken. Geblinddoekt voel je voorwerpen, met je mond proef je het verschil tussen zoet en zout. Ook zijn we bezig met meten en wegen.

In de klas hebben we gekeken hoe groot iedereen is en sorteren wij elkaar van groot naar klein.
Dit zien wij daarna ook terug in de werkles. Als je een knikkerbaan bouwt, moet dat ook van groot naar klein. Anders rolt de knikker niet naar beneden. 3 knappe kleuters uit groep 2 hebben dit ontdekt!

Bij dit thema praten wij ook over het gezin. Er zijn al een aantal kinderen die een gezinsfoto hebben meegebracht. Wat is nu het verschil tussen een broer en een neef?

Naast een knutselwerkje hebben ook alle kinderen van klei een 'mens' gemaakt.

Thema welkom (28-08-2017)

Tijdens dit thema praten we over de regels in de klas en over vriendjes op school. We knutselen een verjaardagskroon en verjaardagskalender en een Kangoeroe (want wij zijn de Kangoeroeklas).
Leuke website's