Groep 1 / 2    De kikkers

Welkom op de groepspagina van groep 1/2 de kikkers

maandag / dinsdag / woensdag                           juf Marieke
   donderdag en vrijdag             juf Amy

Klik hier voor Nieuws uit de klas
Klik hier voor de Piramide thema's
Klik hier voor leuke websites

Nieuws uit de klas

Halve cirkel op het schoolplein (22-9-2017)
Sinds vandaag is er iets veranderd op het schoolplein.
Voor het raam waar de Kikkers altijd opgehaald worden is een halve cirkel gemaakt van stippen.
De bedoeling is dat de kinderen na schooltijd in de halve cirkel gaan staan met de juf, de ouders komen naar de halve cirkel toe om de kinderen op te halen. Op deze manier zien wij of de kinderen veilig opgehaald worden en kunnen wij ouders eventueel nog iets vertellen of vragen.

Informatieavond (4-09-2017)

Afgelopen maandagavond mochten alle kinderen naar school komen samen met hun ouders, familie of bekenden om  zelf hun nieuwe klas te laten zien. Het was leuk om te zien hoeveel belangstelling er was en hoe trots de kinderen waren om te laten zien wat ze op school allemaal doen en maken. Ook was het een mooie gelegenheid voor ouders en leerkrachten om even een praatje met elkaar te maken en kon iedereen weer met de nodige informatie naar huis. Wij vonden het een gezellige en geslaagde avond!

Piramide thema's

Thema 'Wonen" (25-09-2017)

Iedereen woont in een huis, maar er zijn heel veel huizen waarin je kunt wonen.
Jip en Janne zijn heel benieuwd waar Meester Stephan woont, woont hij op school?
Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

Thema 'Mensen' (11-09-2017)

De klassenpoppen Jip (van de Kangoeroes) en Janne (van de Kikkers) praten over familie.
Wat is dat eigenlijk, familie? Dat zal dit thema ook in de klas besproken worden,
wie ben jij, hoe zie je eruit? Lijk jij op jouw familie?
Klik op de foto om het filmpje te zien van Jip en Janne.

Wij hebben de afgelopen weken van alles gedaan en geleerd wat met mensen te maken heeft. We hebben gepraat over ons gezin en onze familie. Veel kinderen hadden ook een foto van hun eigen gezin meegebracht, zo kregen we een hele mooie fotowand! We zagen dat elk gezin anders was, het ene was klein, het andere was groot. Sommige kinderen hadden ook broertjes of zusjes en soms zelfs allebei!
Groep 2 heeft een werkje gemaakt waarbij ze hun eigen gezin moesten maken. Als je dan veel broertjes en zusjes had, dan was dat best veel werk! Ook met de klei waren we druk in de weer om onze gezinnen te maken, kijk maar naar de foto hieronder!

En in de laatste weken van de zomer hebben een hoop gezinnetjes nog genoten van een heerlijke picknick in onze klas!

Ook hebben we gepraat over het eigen lichaam en alle lichaamsdelen die daar aan zitten. We weten nu wat beter hoe alles heet, we kunnen het van top tot teen opnoemen! We hebben ook een spelletje geleerd: 'mix en koppel'. Iedereen kreeg een kaartje met daarop een lichaamshouding, we gingen rondlopen op muziek. Zodra de muziek stopte, moest je snel gaan zoeken welk kind hetzelfde kaartje als jij had en dan samen de houding uitbeelden. Dit was erg leuk om te doen en het ging al heel goed!

We hebben in de laatste week van het thema ontdekt dat we niet allemaal even groot zijn. En een kind dat ouder is dan jij, kan toch een korter lichaam hebben. De juf heeft ons allemaal opgemeten en onze plaatjes op een meetstrook geplakt, zo kun je precies zien hoe groot we zijn en over een tijdje zijn we misschien wel gegroeid. We hebben daarna gekeken hoe we in een rij van klein naar groot konden gaan staan, dat zag er heel leuk uit. Jammer genoeg was Marie toen ziek maar we hebben er toch een leuke foto van gemaakt.

Thema 'Welkom'

De eerste 2 schoolweken zijn we in de klas vooral bezig met het oefenen van de vaste routines en afspraken in de klas. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk hoe wij op een fijne manier met elkaar kunnen spelen en werken!

Leuke websites