Reginahof 3
5282 GC Boxtel
0411-611450
info@prinses-amaliaschool.nl
Route
 
Groep 1 / 2    De kikkers 
 
Welkom op de groepspagina van groep 1/2 de kikkers
Regelmatig vindt u op deze pagina nieuws over activiteiten van onze groep.
 

De leerkrachten:
 
          maandag / dinsdag / woensdag                           juf Marieke               
   donderdag en vrijdag             juf Amy
 

Klik hier voor Nieuws uit de klas
Klik hier voor de Piramide thema's
Klik hier voor leuke websites
 
Nieuws uit de klas


Herfstfeest
Woensdag 15 november was het herfstfeest bij ons op school en bij Kindertuin. We mochten allemaal 's middags naar school komen en in elk lokaal, ook bij Kindertuin, was iets leuks te doen rond het thema herfst. Je mocht helemaal zelf kiezen waar je heen wilde en wat je wou doen. Het leuke was, dat ook de kleine broertjes en zusjes, neefjes of nichtjes nu lekker mee konden doen. Echt iedereen was welkom! Het was gezellig druk en er was een hoop te beleven. Of je nu wilde knutselen, uilenballen uitpluizen of jezelf laten schminken; het mocht allemaal en het was een geslaagde middag!Winnaars van de tekenwedstrijd voor de Kinderboekenweek:

1e prijs voor Yaser met een gouden penseel
2e prijs voor Zeynep met een zilveren penseel
3e voor Marie, Rowan en Tarek met een mooie oorkonde


Kleurige spookjes
De juf heeft ons een leuk prentenboek voorgelezen: 'Joke wil spoken'. In dit boek gaat een geest op zoek naar een mooie doek om lekker mee te gaan spoken. Het valt alleen niet mee om een leuke doek te vinden; al die witte lakens zijn zo saai! Daarom zijn wij na het lezen van het boek aan het werk gegaan om mooie kleurige spoken te maken met potlood, stift en lapjes stof. Het enige nadeel: zo'n spookje ziet er wel heel gezellig uit in plaats van griezelig!

   


       Bezoek aan de bibliotheek
Op donderdag 12 oktober hebben we met de klas een bezoek gebracht aan de bibliotheek.
Daar aangekomen moesten we een spoor van enge monsters volgen en dat bracht ons bij een spannende voeldoos. Alle kinderen zijn heel dapper geweest en hebben allemaal gevoeld. De spullen die in de doos zaten hadden te maken met het boek dat de juffrouw van de bibliotheek aan ons ging voorlezen. Ze heeft het boek: 'Pas op, dit is een boek vol monsters', aan ons voorgelezen. Na afloop hebben alle kinderen een 'dapperheid diploma' gekregen. Hartstikke stoer!
Hebben jullie al een pasje van de bibliotheek?

Voor meer foto's klik op de foto hieronder.Opening Kinderboekenweek 2017
Woensdag 4 oktober was het griezelen geblazen op het schoolplein. Er waren allerlei kinderen naar school gekomen die we niet herkenden en ze zagen er gruwelijk eng uit! Ook de juffen en meesters waren veranderd in griezels.... Na een tijdje ging er muziek aan en begon groep 7-8 met een superstoere en spannende dans! Dat heet een flashmob, we vonden het heel knap! Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar dan ook Gruwelijk eng!

Hieronder kun je ons bekijken.

 

Er is ook een hele leuke verhalenvertelster naar onze school gekomen die ons een spannend verhaal vertelde, ze kon het zo goed dat we er allemaal stil van waren! Kijk maar eens...

 

 

Halve cirkel op het schoolplein (22-9-2017)
Sinds vandaag is er iets veranderd op het schoolplein.
Voor het raam waar de Kikkers altijd opgehaald worden is een halve cirkel gemaakt van stippen.
De bedoeling is dat de kinderen na schooltijd in de halve cirkel gaan staan met de juf, de ouders komen naar de halve cirkel toe om de kinderen op te halen. Op deze manier zien wij of de kinderen veilig opgehaald worden en kunnen wij ouders eventueel nog iets vertellen of vragen.Informatieavond (4-09-2017)

Afgelopen maandagavond mochten alle kinderen naar school komen samen met hun ouders, familie of bekenden om  zelf hun nieuwe klas te laten zien. Het was leuk om te zien hoeveel belangstelling er was en hoe trots de kinderen waren om te laten zien wat ze op school allemaal doen en maken. Ook was het een mooie gelegenheid voor ouders en leerkrachten om even een praatje met elkaar te maken en kon iedereen weer met de nodige informatie naar huis. Wij vonden het een gezellige en geslaagde avond!

 
 
Piramide thema's

Thema "Sinterklaas" (20-11-2017)

Hoor Jip en Janne eens zingen!
“Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!”
Klik op de foto voor het filmpje:


Thema "Herfst" (30-10-2017)
Zoals jullie buiten kunnen zien is de herfst in volle gang.
Alle Kangoeroes en Kikkers gaan tijdens dit thema een herfstwandeling maken in het bos.
Ook Jip en Janne hebben herfstspullen gevonden in het bos. Klik op de foto voor het filmpje.Thema herfst was een superleuk thema waarin we van alles gedaan hebben! Op het werkplein stond een gezellige herfsthut waar we met 2 kinderen tegelijk in mochten. Hier mochten we allerlei woorden over de herfst nastempelen en je kon er ook gezellig kleuren.We hebben in de klas veel gepraat over kastanjes, eikels, mos, takken, noten en allerlei andere dingen die je in de herfst in het bos kunt vinden. We hebben er ook even goed aan geroken en ontdekten dat het dan echt een beetje naar het bos ruikt! ook deden we een spelletje waarbij je mocht voelen en raden wat de juf in de voelbak gelegd had, dat was erg leuk!

Ook met klei kun je heel goed allerlei herfstvruchten namaken. Fasiha heeft een paar mandjes gevuld met kastanjes en eikels en Ola heeft een echt egeltje gemaakt met scherpe stekeltjes!

 

Ook al hadden we thema herfst, soms leek het wel winter als we buiten gingen spelen! Maar dat vonden wij helemaal niet erg; het was juist heel leuk om overal ijs te verzamelen! De klimwand van de glijbaan leek nu zelf wel op een glijbaan!

   

   

Woensdag 1 november hebben we beide kleuterklassen een leuke herfstwandeling gehad in Sparrenrijk. We zagen dat de bladeren in de bomen verkleuren en op de grond vallen. Er groeien paddenstoelen. We vonden eikels, kastanjes, dennenappels voor onze herfsttafel. En we hebben lekker gespeeld in het speeltuintje in het bos.
Voor foto's klik op de groepsfoto.
Thema 'Wonen" (25-09-2017)

Iedereen woont in een huis, maar er zijn heel veel huizen waarin je kunt wonen.
Jip en Janne zijn heel benieuwd waar Meester Stephan woont, woont hij op school?
Klik op de foto om het filmpje te bekijken.
Wij hebben tijdens het thema wonen van alles geleerd over huizen, huizen bouwen, verhuizen, huizen inrichten. We hebben er een hoop van opgestoken! We hebben geleerd dat je bij het bouwen van een huis het beste de metseltechniek kunt gebruiken zodat de stenen niet zo snel omvallen. We hebben dan ook geleerd om hele stevige hutten te bouwen met de blokken, daar kun je gerust lekker even in gaan zitten!We hebben ook heel veel in de huishoek gespeeld. We waren nieuwe bewoners en speelden dat we net verhuisd waren. Nou dan is er een hoop te doen! Gordijnen ophangen, vloerbedekking kiezen, alles uitpakken en af en toe nog wat klusjes die gedaan moeten worden. Ook kwam er wel eens gezellig een buurman of buurvrouw kennis maken of kregen we bezoek van familieleden die het huis kwamen bewonderen.

Kijk maar eens naar de foto's van ons nieuwe huis:

   

Wat we ook hebben geleerd, is dat het soms handig is om bij een huis een plattegrond te maken. Als er dan verhuizers komen dan kunnen ze op de plattegrond precies zien waar alles moet staan. Wij hebben ook even een spelletje gedaan om te oefenen met het lezen van de plattegrond. Hier zie je dat Stella precies op de plek gaat liggen als het poppetje op de plattegrond, knap he!We willen ook graag even een paar van onze werkjes laten zien, groep 1 heeft huisjes gevouwen en groep 2 heeft zelf gemetseld met bakstenen van papier, dat was echt moeilijk!

 

 

Thema 'Mensen' (11-09-2017)

De klassenpoppen Jip (van de Kangoeroes) en Janne (van de Kikkers) praten over familie.
Wat is dat eigenlijk, familie? Dat zal dit thema ook in de klas besproken worden,
wie ben jij, hoe zie je eruit? Lijk jij op jouw familie?
Klik op de foto om het filmpje te zien van Jip en Janne.Wij hebben de afgelopen weken van alles gedaan en geleerd wat met mensen te maken heeft. We hebben gepraat over ons gezin en onze familie. Veel kinderen hadden ook een foto van hun eigen gezin meegebracht, zo kregen we een hele mooie fotowand! We zagen dat elk gezin anders was, het ene was klein, het andere was groot. Sommige kinderen hadden ook broertjes of zusjes en soms zelfs allebei! 
Groep 2 heeft een werkje gemaakt waarbij ze hun eigen gezin moesten maken. Als je dan veel broertjes en zusjes had, dan was dat best veel werk! Ook met de klei waren we druk in de weer om onze gezinnen te maken, kijk maar naar de foto hieronder!
En in de laatste weken van de zomer hebben een hoop gezinnetjes nog genoten van een heerlijke picknick in onze klas!
Ook hebben we gepraat over het eigen lichaam en alle lichaamsdelen die daar aan zitten. We weten nu wat beter hoe alles heet, we kunnen het van top tot teen opnoemen! We hebben ook een spelletje geleerd: 'mix en koppel'. Iedereen kreeg een kaartje met daarop een lichaamshouding, we gingen rondlopen op muziek. Zodra de muziek stopte, moest je snel gaan zoeken welk kind hetzelfde kaartje als jij had en dan samen de houding uitbeelden. Dit was erg leuk om te doen en het ging al heel goed! 

   

We hebben in de laatste week van het thema ontdekt dat we niet allemaal even groot zijn. En een kind dat ouder is dan jij, kan toch een korter lichaam hebben. De juf heeft ons allemaal opgemeten en onze plaatjes op een meetstrook geplakt, zo kun je precies zien hoe groot we zijn en over een tijdje zijn we misschien wel gegroeid. We hebben daarna gekeken hoe we in een rij van klein naar groot konden gaan staan, dat zag er heel leuk uit. Jammer genoeg was Marie toen ziek maar we hebben er toch een leuke foto van gemaakt.


 
 
Thema 'Welkom'

De eerste 2 schoolweken zijn we in de klas vooral bezig met het oefenen van de vaste routines en afspraken in de klas. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk hoe wij op een fijne manier met elkaar kunnen spelen en werken!

 

Leuke websites